این عارضه در اثر کاهش دما به زیر ۷ درجه اتفاق میافتد. تفاوت قلب سیاه با آسیب سرمایی در این است که بیماری قلب سیاه هم در دوره قبل از چیده شدن و هم بعد از چیده شدن رخ میدهد .(Kruger et al. 2000) به طور مثال باغهای آناناس در استرالیا در فصل زمستان به دلیل کاهش دما شدیدا به این عارضه دچار میگردد؛ درصورتی که آسیب سرمایی بعد از چیده شدن در سردخانه رخ میدهد. آناناسهای رسیدهتر کمتر دچار آسیب سرمایی میشوند ولی برای قلب سیاه هیچ تفاوتی در فاز رسیدگی نمیکند. قلب سیاه در آناناس رابطه عکس با مقدار ویتامین c میوه دارد و طی پیشرفت آن کاهش شدید ویتامین cرا میبینیم(Abdullah et al. 1986). آنزیم مسئول این تغییر رنگ پلی فنل اکسیداز میباشد. تحقیقات احتمال این قضیه را میدهد که ویتامینc بخاطر شرایط احیا کنندگی مانع تشدید عارضه میشود. نوع درخت یکی از مهمترین عوامل در شدت آسیب قلب سیاه میباشد ولی در آسیب سرمایی نوع درخت اهمیتی ندارد.