قرار گرفتن موز در دماهای بین صفر الی سیزده درجه سانتی گراد باعث ایجاد آسیب سرمایی میشودولی نکته مهم در این رابطه میزان دما و زمان نگهداری می­باشد(Wills et al.,1998). تاثیر آسیب سرمایی که در باغ افتاده باشد بسیار خفیف است ولی آسیب سرمایی حین جابجایی و نگهداری می­ تواند شدید باشد و پالپ میوه را درگیر کند. آثار آسیب سرمایی طی نگهداری در سردخانه سیاه شدن پوسته،آبگز شدن، بد طعمی و مستعد شدن به حمله قارچی می‌باشد(Paull1990).

اثرات آسیب سرمایی بعد از خارج کردن موز از شرایط سردخانه به محیط عادی بدتر می­ شود(Paull1990).

 

تغییر رنگ  در اثر سایش پوست:

وقتی در اثر حمل و نقل یا برخورد با دیواره باکس و غیره سطح موز ساییده می­ شود لایه روی پوست از بین میرود و اگر طی نگهداری رطوبت به زیر ۹۰ درصد برسد کاهش وزن و تغییر رنگ به سمت قهوه‌ای شدن داریم.

کبودی در اثر ضربه:

در اثر افتادن موز روی زمین درصورتی که سطح صاف باشد پوست سالم می­ماند ولی گوشت میوه سیاه می­شود.

 

یک پاسخ به سیاه شدگی موز

[بالا]

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *