قرار گرفتن موز در دماهای بین صفر الی سیزده درجه سانتی گراد باعث ایجاد آسیب سرمایی میشودولی نکته مهم در این رابطه میزان دما و زمان نگهداری میباشد(Wills et al.,1998). تاثیر آسیب سرمایی که در باغ افتاده باشد بسیار خفیف است ولی آسیب سرمایی حین جابجایی و نگهداری می تواند شدید باشد و پالپ میوه را درگیر کند. آثار آسیب سرمایی طی نگهداری در سردخانه سیاه شدن پوسته،آبگز شدن، بد طعمی و مستعد شدن به حمله قارچی میباشد(Paull1990).
اثرات آسیب سرمایی بعد از خارج کردن موز از شرایط سردخانه به محیط عادی بدتر می شود(Paull1990).
تغییر رنگ در اثر سایش پوست:
وقتی در اثر حمل و نقل یا برخورد با دیواره باکس و غیره سطح موز ساییده می شود لایه روی پوست از بین میرود و اگر طی نگهداری رطوبت به زیر ۹۰ درصد برسد کاهش وزن و تغییر رنگ به سمت قهوهای شدن داریم.
کبودی در اثر ضربه:
در اثر افتادن موز روی زمین درصورتی که سطح صاف باشد پوست سالم میماند ولی گوشت میوه سیاه میشود.
سلام عالی بود