بهترین زمان چیدن اناناس از درخت زمانی است که کاملا قابل مصرف باشد زیرا بعد از چیده شدن فرایند رسیدن ادامه نمی یابد.توصیه شده موقع چیدن مقدار ماده جامد محلول ۱۱تا ۱۸ درصد و اسیدیته ۰/۵ الی۱/۶ باشد.

بهینه دما برای آناناس تقریبا رسیده(سبز) : بالای۱۰ درجه سانتی گراد می­باشد و بهینه دما برای آناناس کاملا رسیده ۵ تا ۹ درجه سانتی گراد می­باشد. مدت نگهداری آناناس ۴ تا ۵ هفته می­باشد و بهینه رطوبت جهت نگهداری ۹۰ تا ۹۵درصد می­باشد(استاندارد۸۹۸۲). این درحالی است که منابع خارجی نگهداری آناناس در دمای زیر ۷ درجه سانتی گراد برای مدت دوهفته را صلاح ندانسته و مشکوک به آسیب سرمایی می­دانند(Hassan et al 2011).

 

Temprature ۷ ۱۰ ۱۳ ۱۵ ۲۰
ml CO2/kg.hr ۲-۴ ۳-۵ ۵-۸ ۸-۱۰ ۲۰-۱۵

جدول شماره ۳: مقدار تولید دی اکسید کربن در دماهای مختلف

دی اکسید کربن بالای ۱۰ درصد در سالن موجب ایجاد بد طعمی در آناناس می­گردد.

مقدار تولید اتیلن در آناناس در حدود ۰/۲ میکروگرم بر لیتر در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد می­باشد. آناناس جزء میوه‌های نافرازگرا است و وجود اتیلن بعد از برداشت تاثیری در فرایند رسیدن آن ندارد. با این وجود می‌توان برای سبز زدایی پوست آناناس از اتیلن استفاده نمود. وجود اتیلن تاثیری در طعم و اسیدیته و بافت داخل آناناس ندارد.

 

 

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *