هلو جزء میوههای فرازگرا هستند. بدین گونه که بعد از برداشت فرایند رسیدن را طی میکند. رسیدن هلو همراه با کاهش اسیدیته، افزایش قند و تولید اتیلن است. باید دقت کرد برداشت محصول با شرایط ماده جامد محلول ۱۱ تا ۱۲ درصد و میزان سفتی بافت ۱۳تا۱۴نیوتن باشد. این میوه با این شرایط توانایی ماندگاری تا یک ماه در شرایط بهینه ی سردخانه را دارد. جمع آوری میوه باید در شرایط بهداشتی انجام گیرد ومرحله سورتینگ حتما باید در باغ انجام گردد و میوه سالم به سردخانه آورده شود.
هنگام انتقال هلو و شلیل به سردخانه باید به سرعت دما به زیر ۱۰ درجه سانتی گراد برسد.که هم میتوان از روش هیدروکولینگ و هم از کولرهای آبی پر قدرت استفاده کرد.
دمای نگهداری هلو و شلیل بین صفر تا نیم درجه سانتی گراد و رطوبت ۹۰ الی ۹۵ درصد باشد(استاندارد ملی به شماره ۱۳۶۹).کاهش رطوبت درحد ۵ درصد تاثیر تخریبی قابل مشاهده ای ندارد و گاها با توجه به کیفیت میوه و آلودگیهای روی آن باید رطوبت دهی را کم تر( در حد ۵درصد) انجام دهیم. هلو و شلیل به شدت به اتیلن حساس هستندو باید تهویه مناسب بگونه ای که گازهای تولیدی خارج شود و رطوبت سالن پایین نیاید انجام شود.
نرخ تولید دی اکسید کربن و اتیلن طی نگهداری در دمای متفاوت:
Temperature | ۰ | ۱۰ | ۲۰ |
ml CO2/kg.hr | ۲-۳ | ۸-۱۲ | ۳۲-۵۵ |
Temperature | ۰ | ۱۰ | ۲۰ |
µl C2H2kg.hr | <0/01-5 | ۰/۰۵-۵۰ | ۰/۱-۱۶۰ |