رطوبت گرم(بویلر و دیگ بخار) |
رطوبت سرد(اولتراسونیک و فوگ) |
دانه بندی ریز | ذرات درشت تر |
بخار استریل | بخار غیر استریل |
بخار بدون املاح | بخار حاوی املاح |
ظرفیت بالای نگهداری رطوبت | ظرفیت نگهداری کم رطوبت |
ایجاد برفک روی کویل | عدم ایجاد برفک روی کویل |
هزینه و مصرف زیاد آب | مصرف اندک آب |
عدم قابلیت کنترل رطوبت | قابلیت کنترل مقدار رطوبت |
رسوب دهی در تانک | عدم رسوب دهی |
گرم شدن سالن و فعالیت زیاد اواپراتور | عدم گرم شدن سالن و کم کار شدن اواپراتور |
یکی از معضلات بزرگ استفاده از دیگ بخار برای تولید بخار در سردخانه این است که بخار تولید شده دمای بسیار بالایی دارد و باعث افزایش نقطه اشباعیت بخار در آن دما می گردد اما همزمان با روشن شدن اواپراتور ها و سردشدن آن منطقه رطوبت های اضافی کندانس شده و مانند باران روی سطح بارها میریزد. این خود باعث رشد و گسترش کپک بر سطح میوه می گردد.
این در حالی است که رطوبت سرد به دلیل مقدار آب مصرفی کم و دمای تقریبا ۴ درجه سانتی گراد رطوبت یکنواخت تری در سالن های سردخانه ایجاد میکند.لذا در این شرایط برای نگهداری میوه جات و سبزی جات کمتر شاهد رشد و گسترش کپک خواهیم بود.