زمان چیدن انجیر از درخت زمانی است که میوه کاملا رسیده و رنگ مطلوب ایجاد شده و کمی به فشار دست مقاومت نشان بدهد و بافت به راحتی لهیده نشود. ولی جهت نگهداری و صادرات باید یک مرحله زودتر چیده شود به شرطی که عطر و طعم آن تا ۸۰ درصد کامل شده باشد و نارس نباشد. بهینه دمای نگهداری ۰ تا ۵/۰ درجه منفی و بهترین رطوبت ۹۰ درصد میباشد.
تولید دی اکسید کربن در دمای صفر درجه بسیار ناچیز است و عمر ماندگاری انجیرتا دوهفته بسته به نوع گونه انجیر میباشد. تاثیر اتیلن بر انجیر نسبتا کم است و برای رسیدن آن میتوان از اتیلن در دمای ۵ درجه سانتی گراد استفاده کرد.
Temperature | ۰◦C | ۱۰◦C | ۲۰◦C |
µl C2H2kg.hr | ۰/۴-۰/۸ | ۱/۵-۳ | ۴-۶ |
Temprature | ml CO2/kg.hr
|
◦C | ———— |
۰ | ۲-۴ |
۱۰ | ۵-۸ |
۱۵ | ۹-۱۲ |
۲۰ | ۲۰-۳۰ |
اتمسفر کنترل شده:
تنظیم شرایط محیطی با ۵ تا ۱۰ درصد اکسیژن و۱۵ تا ۲۰ درصد کربن دی اکسید باعث کاهش رسیدگی و تخریب بافت انجیر میگردد. مدت زمان نگهداری انجیر طی نگهداری در اتمسفر کنترل شده از ۲ هفته به چهار هفته میرسد. کاهش اکسیژن به زیر ۲ درصد و افزایش کربن دی اکسید به بالای ۲۵ درصد موجب بد طعمی و تخمیر انجیر میگردد.