بررسی‌های متفاوت از سردخانه‌های کشور متد دمایی برای نگهداری انار بین ۱ درجه سانتی گراد تا ۱۰ درجه سانتی گراد بود و اظهارات مسئولین مربوطه سردخانه‌ها حاکی از رضایت آنها و خوب بودن محصول آنها در دمای مربوطه است. واقعیت امر این است که انار به دمای پایین بسیار حساس است و آسیب سرمایی می­بیند ولی نگهداری کمتر از یک ماه در دمای حتی ۱ درجه بالای صفر هم تاثیرمنفی  چندانی نمی­گذارد. بنابراین بهترین دمای نگهداری بسته به مدت زمان مربوطه برای نگهداری می­باشد. البته باید دانست که نگهداری در دمای ۱ درجه بالای صفر طی نگهداری بالای ۴۰ روز به دلیل تخریب بافت سطحی بشدت به نشت الکترولیت‌ها کمک کرده و افت وزن زیادی پیدا خواهد شد. پیشنهاد می­گردد اگر زمان نگهداری میوه کمتر از ۸هفته است در دمای ۵ درجه سانتی گراد نگهداری شود زیرا بعد از ۸ هفته در دمای ۵ درجه سانتی گراد آسیب سرمایی شروع می­شود(Mirdehghan et al. 2007). برای نگهداری طولانی‌تر پیشنهاد می­گردد دما بالاتر باشد. البته نباید نادیده گرفت که دمای بالاتر کاهش وزن بیشتری برای انار دارد ولی حسن کار این است که از آسیب سرمایی و به دنبال آن حمله قارچی کاهش می­یابد. پیشنهاد می­گردد انار در معرض مستقیم باد اواپراتور نباشد و لایه کاغذی روی سبد میوه باشد. قرار دادن میوه در معرض مستقیم سرما باعث افت وزنی و آسیب سرمایی می­گردد. پوست انار شرسار از مواد فنلی است و تراوایی غشا و نشت مواد فنلی باعث قهوه ای شدن پوست می­گردد.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *