بهترین زمان برداشت در شرایطی است که مقدار ماده جامد محلول ۱۳درصد باشد و سفتی بافت ۱۵کیلوگرم/سانتی مترمربع باشد. بهینه دمای نگهداری صفر درجه سانتی گراد می­باشد (Krammes et al 2006). نقطه انجماد خرمالو درحدود ۲درجه زیر صفر می­باشد و بهینه رطوبت درحدود ۹۰درصد می­باشد.

تولید دی اکسید کربن در دمای صفر درجه سانتی گراد درحدود ۲ تا ۴ میلی لیتر می­باشد و تولید اتیلن ۰/۱ پی پی بی در ساعت است. حساسیت خرمالو به اتیلن بسیار زیاد است و سریعا فرایند رسیدن را طی می­کند. باید سعی شود تهویه سالن نگهداری خرمالو به نحوی باشد که مقدار باقی مانده اتیلن زیر ۱۰ پی پی ام و بهینه حالت زیر ۱ پی پی ام باشد. جهت رفع گسی می­ توان ۱۰ پی پی ام اتیلن را استفاده نمود ولی این عمل کنترل شده نمی­باشد و ممکن است بیش از حد نرمی ایجاد می­نماید. جهت رفع گسی از سالن با حجم ۸۰درصد دی اکسید کربن در ۲۴ساعت استفاده کرد که مزیت آن سفت ماندن خرمالو در عین رسیدگی می­باشد.

جهت نگهداری خرمالو در شرایط اتمسفر کنترل شده باید اکسیژن در سطح ۳ الی۵ درصد و کربن دی اکسید در سطح ۸ درصد باشد. عمر ماندگاری در شرایط اتمسفر کنترل شده دردمای منفی یک درجه سانتی گراد بدون حضور اتیلن تا ۳ ماه می ­باشد. درشرایط عادی ۱تا ۲ ماه می­ توان نگهداری کرد. نگهداری طولانی مدت در معرض اکسیژن زیر۳ درصد باعث عدم رسیدگی میوه می­شود و دی اکسید کربن بالای ۱۰ درصد به مدت یک ماه باعث بد طعمی خرمالو می­شود.

آسیب سرمایی:

آسیب سرمایی در خرمالو در دمای ۵ الی ۱۵درجه سانتی گراد اتفاق می‌افتد که با زیاد شدن حجم اتیلن در سالن شدت تخریب میوه بالاتر می­رود. نشانه‌های آسیب سرمایی قهوه ای شدن داخل میوه و نرم شدگی غیر عادی می­باشد.

تاثیر مواد معدنی بر کیفیت خرمالو:

نیتروژن:کمبود نیتروژن باعث کاهش رشد میوه و کمرنگ شدن رنگ سبز برگ می­گردد. اضافه بودن نیتروژن میوه و برگ تاثیر منفی زیادی بر کیفیت میوه دارد به گونه ای که تا سطح ۳۰ تا ۴۰ درصد عمر ماندگاری خرمالو کم می­گردد. سطح نیتروژن بالای ۲/۲ درصد باعث ضعف بافت نشتی و شل شدگی خرمالو می­شود.بهترین درصد نیتروژن ۸/۱ تا ۲/۲ درصد است.

پتاسیم: اثرات کمبود پتاسیم در خرمالو بیشتر روی برگ و اندازه خرمالو می­باشد. کمبود پتاسیم باعث کوچک ماندن خرمالو می­شود و برعکس آن زیاد بودن مقدار پتاسیم باعث بزرگ شدن بیش از اندازه میوه شده و جایگزین کلسیم شده و خرمالو دچار لکه‌های سیاه و تلخ می­گردد. بهترین نسبت کلسیم به پتاسیم و کلسیم به نیتروژن در برگ ۱ ماه قبل از برداشت باید حدود ۵/۱ باشد

کلسیم:کمبود کلسیم موجب ایجاد لکه‌های سیاه اسکالد و نقطه‌های تلخ قهوه ای می­شود.کلسیم در تقسیم سلولی، دیواره سلولی و مقاومت‌­های بعد از برداشت اهمیت زیادی دارد. تغذیه بیش از حد درخت به کلسیم موجب جایگزینی آن با منیزیوم می­شود و درصد منیزیوم بافت کاهش می‌یابد(Alan George et al., 2005).

5 پاسخ به آیین نگهداری خرمالو
  1. سلام خرمالو شمال میخام تو سرد خونه نگهداری کنم به مدت دوماه آیا شما روشی برای کمک به من دارید
    با تشکر

  2. با سلام
    من در رشته برق واتوماسیون صنعتی مشغولم
    میتونم از شما در رابطه با راه اندازی گرمخانه میوه کمک بگیرم
    ممنون


[بالا]

ارسال یک پاسخ به ابوالفضل صفریان لغو نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *