نکات اساسی در خصوص رنگ آوری میوه با کنستانتره اتیکس:

گاها طی رنگ آوری مشاهده می گردد کیفیت رنگ آوری، میزان خرابی، و مدت زمان رنگ آوری میوه متفاوت و متغیر می باشد که باعث سردرگمی متخصصین سردخانه و اظهار نارضایتی از دستگاه خود یا محلول کنستانتره  را دارند

اولین نکته قابل بررسی ژنوتیپ میوه می باشد. ژنوتیپ اطلاعاتی است که در ژنوم هر یک از سلول‌های موجودات زنده به صورت دی‌ان‌ای وجود دارد. تفاوت در ژنوتیپ میوه باعث واکنش های متفاوت به محلول کنستانتره با نام تجاری اتیکس می گردد.

نکته مهم دیگر نوع کشت محتلف زمان آبیاری و فواصل بین آنها، استفاده از کود های شیمیایی محتلف و تفاوت منطقه کشت می باشد.

تاریخ برداشت میوه از درخت نیز عامل بسیار مهم جهت رنگ آوری مصنوعی با محلول اتیکس می باشد. به طور مثال بهترین زمان برداشت خرمالو جهت نگهداری در سردخانه و رنگ آوری مناسب زمانی است که بریکس یا مقدار ماده جامد محلول آن درحدود ۱۳ درصد و سفتی بافت درحدود ۱۵کیلوگرم بر سانتی متر مربع باشد.

ابعاد میوه مورد نظر چه طی نگهداری و چه رنگ آوری بسیار تاثیر گذار است و علت آن تسبت سطح به حجم میوه می باشد.

نکات مهم بعدی طی مرحله رنگ آوری  به شرح زیر می باشد

۱-دمای اتاق رنگ آوری: دمای بهینه جهت رنگ آوری از ۱۸ الی ۲۵ درجه سانتی گراد متغیر می باشد که با توجه به نوع بار کیفیت اولیه بار و رنگ مورد نظر قابل تغییر است.لازم به دکر است دمای اتاق رنگ آوری بالای ۳۰ درجه موجب آسیب به میوه می گردد.

۲-سطح اکسیژن زیر ۸ درصد باعث کاهش عملکرد و واکنش میوه به محلول اتیکس طی فرایند تبخیر می گردد. بالاترین واکنش میوه به اتیلن تولید شده توسط محلول اتیکس به میزان اکسیژن در سطح۲۱ درصد است.

۳- میزان دی اکسید کربن موجود در اتاقک رنگ آوری بسیار مهم است و میزان دی اکسید کربن بالاتر از ۱ درصد مانع رسیدن میگردد.

۴- به هیچ عنوان زمان رنگ آوری با محلول اتیکس نباید بیشتر از ۷۲ ساعت باشد.

۵- تهویه هوا تازه طی رنگ آوری بسیار مهم و حیاتی می باشد که زمان و تعداد آن با توجه به نظر متخصص و نوع میوه متفاوت است.

۶-میزان رطوبت موجود در اتاقک رنگ آوری در حدود ۹۰ درصد درنظر گرفته می شود و رطوبت کم عامل تخریب و بد رنگ شدن میوه می گردد.

۷-چینش بار، فاصله بین بارها و سیرکولاسیون هوا داخل اتاقک رنگ آوری از نکات اساسی طی رنگ آوری می باشد.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *