قارچ عامل این پوسیدگی از انواع کولتوتریکوم میباشد که فصل سرما را طی میکند و در شکوفه میوه باقی میماند هنگام بهار و گرم و مرطوب شدن هوا شروع به رشد مینماید. این قارچ از قبل از برداشت روی سطح انبه شروع به فعالیت مینماید ولی گسترش اصلی آن همگام با رسیدن انبه است. هنگام چیدن میوه باید دقت شود میوه آلوده با میوههای سالم در سبد کنار هم گذاشته نشود اگر چه در بعضی تحقیقات بیان شده این بیماری از یک انبه به انبه دیگر بعد از برداشت سرایت ندارد. بهترین روش کنترل آن استفاده از قارچ کش میباشد.محمدی در سال ۱۳۸۳ طی تحقیقی بیان نموده استفاده از قارچ کش و تیمار آب گرم ۵۰ درجه به مدت ۵ دقیقه برای انبههای سبز جهت کنترل آنتراکینوز موثر بوده است.